donderdag 16 april 2015

Zomergroenten-frittata met kip

Dit is een recept van Yvette van Boven en stond in week 23 van 2014 in de Libelle.


Zomergroentenfrittata met kip

 

4 personen

Bereiden: 25 minuten. Ca 387 kcal p.p. 

·        2 tl olijfolie
·        1 ui, gesnipperd
·        1 teentje knoflook
·        200 g aardappelschijfjes (overgehouden van de dag ervoor)
·        200 g restjes gebakken kip (overgehouden van de dag ervoor), in kleine blokjes
·        2 tomaten in schijfjes
·        1  courgette, gehalveerd en in plakjes
·        1 tl tijm
·        peper en zout
·        8 eieren, losgeklopt
·        2 el geraspte oude kaas 

Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de uitjes in 5 minuten uit. Bak de knoflook 30 seconden mee en voeg de aardappelschijfjes toe. Als ze al gebakken waren hoeven ze alleen maar opgewarmd te worden. Zijn ze nog rauw, bak ze dan in 15 minuten onder af en toe omscheppen mooi goudbruin, voeg de kip en de groenten toe, bestrooi met tijm, peper en zout en bak alles goed door.
 
Verwarm de oven op 200°C.

Klop de eieren met de geraspte kaas los en giet het mengsel in de pan en schud deze een paar keer, zodat het ei overal tussen zit. Doe de deksel op de pan en bak alles 3 minuten op laag vuur. Verwijder dan het deksel en zet de pan nog 2 minuten onder de grill. Laat de frittata op een groot bord glijden en verdeel hem in 4 porties.

Serveer met een grote kom groene sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten