Zomergroentenfrittata met kip
4 personen
Bereiden: 25 minuten. Ca 387 kcal p.p.
·
2 tl olijfolie
·
1 ui, gesnipperd
·
1 teentje knoflook
·
200 g aardappelschijfjes (overgehouden van de
dag ervoor)
·
200 g restjes gebakken kip (overgehouden van de
dag ervoor), in kleine blokjes
·
2 tomaten in schijfjes
·
1 courgette, gehalveerd en in plakjes
·
1 tl tijm
·
peper en zout
·
8 eieren, losgeklopt
·
2 el geraspte oude kaas
Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de uitjes
in 5 minuten uit. Bak de knoflook 30 seconden mee en voeg de aardappelschijfjes
toe. Als ze al gebakken waren hoeven ze alleen maar opgewarmd te worden. Zijn
ze nog rauw, bak ze dan in 15 minuten onder af en toe omscheppen mooi
goudbruin, voeg de kip en de groenten toe, bestrooi met tijm, peper en zout en
bak alles goed door.
Verwarm de oven op 200°C.
Klop de eieren met de geraspte kaas los en giet het
mengsel in de pan en schud deze een paar keer, zodat het ei overal tussen zit.
Doe de deksel op de pan en bak alles 3 minuten op laag vuur. Verwijder dan het
deksel en zet de pan nog 2 minuten onder de grill. Laat de frittata op een
groot bord glijden en verdeel hem in 4 porties.
Serveer met een grote kom groene sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten