vrijdag 19 december 2014

wat doe ik met een stengel prei?

Ja, ik had nog een stengel prei liggen van vorige week toen ze bij Appie in de reclame waren.
Heb mijn kookboeken er maar eens op nageslagen om een beetje inspiratie op te doen en ik vond in één van de boeken van Jamie Oliver - Kook met Jamie - een leuk en gemakkelijk recept. Dat wil ik jullie niet onthouden, vandaar dat ik het even op mijn kookblog zet.


Superomige witte bonen met prei 

Voor 2 personen 

·         2 preien, gewassen, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden

·         Een klein bosje tijm, alleen de blaadjes

·         1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt

·         Olijfolie

·         Een klont boter

·         Een klein glas witte wijn

·         Een klein blik Lima bonen, afgespoeld en uitgelekt

·         Een handjevol verse blaadjes peterselie, fijngehakt

·         1 eetlepel creme fraiche

·         Peperige extra vierge olijfolievan goede kwaliteit

·         Zeezout en zwarte peper uit de molen 

Laat in een pan met dikke bodem op een laag vuur de prei, tijm en knoflook 20 minuten zweten in een scheutje olijfolie en de boter, tot ze zacht en zoet zijn.

Zet het vuur hoog engiet de witte wijn erbij. Laat de wijn aan de kook komen, doe er dan de bonen bij en zoveel water dat de bonen bijna onder staan. Houd ze 5 tot 10 minuten tegen de kook aan, tot de bonen mooi romig zijn.

Voeg er de peterselie, de creme fraiche en een flinke scheut extra vierge olijfolie aan toe.

Proef of er nog zout of kruiderij bij moet.
 
Ik vond dat het een beetje te vochtig was en heb de groenten nog even wat in laten koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten