zondag 8 maart 2015

Romige aspergesoep gemaakt van asperge-kookvocht


Voorgerecht, 6 personen,

Ingrediƫnten

  • 25 gram Roomboter
  • 25 gram Bloem
  • 1 liter Kookvocht van asperges
  • 1 Eierdooier
  • 75 ml Room
  • Ham (optioneel)
  • Zout en Peper

Bereiden

Bewaar het kookvocht van de asperges en de schillen. Kook de schillen samen met het vocht tot ongeveer 1 liter bouillon. Is deze niet krachtig genoeg, laat dan wat verder inkoken. Smelt de boter en voeg de bloem hieraan toe en vervolgens geleidelijk het kookvocht. Roer tot U een gladde massa heeft. Voeg wat zout en peper toe.

Klop de eierdooier los met de room en giet in een klein straaltje al roerende wat van de hete soep erbij.

Doe dit mengseltje bij de soep in en laat deze heet worden maar niet koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten