Het recept heb ik op internet gevonden in een blog van Pauline, maar ik heb het een beetje aangepast aan wat ik in de koelkast had liggen. Ik heb er geen feta over gestrooid, hoewel me dat erg lekker lijkt. En ik had dus geen rode bietjes.
Ik heb er stukjes gerookte makreel bij geserveerd en gekonfijte aardappelplakjes.
Ingrediƫnten
voor 4 personen
2 rode bieten ongekookt
2 gele bieten ongekookt
2 chiogga bieten ongekookt
40 gr feta
Paar takjes verse Tijm
Peper en zout
Olijfolie
2 rode bieten ongekookt
2 gele bieten ongekookt
2 chiogga bieten ongekookt
40 gr feta
Paar takjes verse Tijm
Peper en zout
Olijfolie
Zo
maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de bieten grondig
en dep ze vervolgens droog.
Neem 6 velletjes
aluminium folie. Leg op elk velletje een biet.
Besprenkel het met een
klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse of
gedroogde tijm.
Vouw de pakketjes
dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.
Haal de bieten uit de
oven en verwijder het aluminum folie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk
af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.
Snij de ontvelde
bieten in parten en leg ze in een schaal.
Besprenkel het met een
beetje olijfolie en breng ze op smaak met wat peper en zout.
Verkruimel de feta
over de geroosterde bieten en garneer het geheel met een takje tijm.
Serveer de bietjes met
feta warm of koud.
Dit recept is
Voedselzandloper proof.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten