woensdag 29 oktober 2014

Je hebt nog wat te goed: geroosterde bietjes uit de oven

Op de verpakking stond 3 kleuren bietjes, maar toen ik ze had gepeld, vond ik het eigenlijk maar 2 kleuren: wit en licht-oranje. Ondanks deze heftige teleurstelling  was de smaak echt geweldig.

Het recept heb ik op internet gevonden in een blog van Pauline, maar ik heb het een beetje aangepast aan wat ik in de koelkast had liggen. Ik heb er geen feta over gestrooid, hoewel me dat erg lekker lijkt. En ik had dus geen rode bietjes.
Ik heb er stukjes gerookte makreel bij geserveerd en gekonfijte aardappelplakjes.

Ingrediƫnten voor 4 personen
2 rode bieten ongekookt
2 gele bieten ongekookt
2 chiogga bieten ongekookt
40 gr feta
Paar takjes verse Tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog.
Neem 6 velletjes aluminium folie. Leg op elk velletje een biet.
Besprenkel het met een klein beetje olijfolie, wat peper en zout en een klein beetje verse of gedroogde tijm.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Laat de bieten gedurende een uur gaar roosteren.
Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminum folie. Het vel stroop je er nu heel gemakkelijk af met je duim. Als ze te heet zijn, laat je ze eerst even afkoelen.
Snij de ontvelde bieten in parten en leg ze in een schaal.
Besprenkel het met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met wat peper en zout.
Verkruimel de feta over de geroosterde bieten en garneer het geheel met een takje tijm.
Serveer de bietjes met feta warm of koud. 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten