zondag 26 oktober 2014

Gebonden vissoep

Gisteren wat visfumet uit de vriezer gehaald en daar een gebonden vissoep van gemaakt.

Ik heb dit recept op internet gevonden, bij lekker koken. Heb het een beetje aangepast aan de ingrediĆ«nten die ik thuis had.


VOORGERECHT – 25 MINUTEN – 4 PERSONEN **

Heerlijke gebonden vissoep met jumbogarnalen en stukken schelvisfilet

Ingrediƫnten

2 teentjes knoflook

400 gram Thaise wokgroenten

1 liter visbouillon, eventueel van tablet

250 gr aardappelblokjes

125 gr jumbogarnalen

Scheut witte wijn

200 gr schelvisfilet, in grote stukken gesneden

Peper en zout

2 eetl olijfolie

Heel klein beetje pikante paprikapoeder

Snufje paprikapoeder

1 ui, gesnipperd

 

Materialen

Staafmixer

 

Bereiding

Pers de knoflook of snijd hem fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de groente roerbakmix toe en bak eventjes mee. Doe de aardappelblokjes, visbouillon en een scheut witte wijn er bij en laat 10 minuutjes koken. Pureer alles met een staafmixer fijn en breng op smaak met wat paprikapoeder, pikante paprikapoeder en eventueel wat peper en zout. Verhit een eetl olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in ca 6 minuten aan beide licht bruin. Roer de garnalen door de soep en serveer de soep in grote kommen of borden. Verdeel de vis over de borden of kommen en serveer direct.

 

Mocht je de soep later opwarmen, haal dan de jumbo garnalen er uit en voeg die weer toe als de soep warm is.

 

Samen met wat brood of een salade kan deze soep ook als hoofdmaaltijd worden opgediend.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten