Ik heb dit recept op internet gevonden, bij lekker koken. Heb het een beetje aangepast aan de ingrediƫnten die ik thuis had.
VOORGERECHT – 25 MINUTEN – 4 PERSONEN **
Heerlijke gebonden vissoep met jumbogarnalen en stukken schelvisfilet
Ingrediƫnten
2 teentjes knoflook
400 gram Thaise wokgroenten
1 liter visbouillon, eventueel van tablet
250 gr aardappelblokjes
125 gr jumbogarnalen
Scheut witte wijn
200 gr schelvisfilet, in grote stukken gesneden
Peper en zout
2 eetl olijfolie
Heel klein beetje pikante paprikapoeder
Snufje paprikapoeder
1 ui, gesnipperd
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Pers de knoflook of snijd hem fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een
soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de groente roerbakmix
toe en bak eventjes mee. Doe de aardappelblokjes, visbouillon en een scheut
witte wijn er bij en laat 10 minuutjes koken. Pureer alles met een staafmixer
fijn en breng op smaak met wat paprikapoeder, pikante paprikapoeder en
eventueel wat peper en zout. Verhit een eetl olijfolie in een koekenpan.
Bestrooi de vis met peper en zout en bak in ca 6 minuten aan beide licht bruin.
Roer de garnalen door de soep en serveer de soep in grote kommen of borden.
Verdeel de vis over de borden of kommen en serveer direct.
Mocht je de soep later opwarmen, haal dan de jumbo garnalen er uit en voeg
die weer toe als de soep warm is.
Samen met wat brood of een salade kan deze soep ook als hoofdmaaltijd
worden opgediend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten