dinsdag 19 augustus 2014

Finse zalmsoep


Finse zalmsoep

Bereiden: ca 35 minuten

Ca 356 kcal p.p. (bij 6 personen)

·         3 olijfolie
·         1 prei, in ringen
·         750 ml visbouillon
·         laurierblad
·         400 g aardappelen, geschild en in blokjes
·         400 g zalmfilet, zonder vel, in blokjes
·         200 ml slagroom
·         1 el boter
·         Zeezout en zwarte peper uit de molen
·         1 bosje dille, zeker 25 g, gehakt
·         1 citroen in parten

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de prei 8 minuten tot de ringen zacht zijn. Voeg de bouillon eb de laurier toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en voeg de aardappelblokjes toe. Laat alles met de deksel erop ca 15 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Prak ze met de achterkant van een lepel een beetje stuk. Doe de zalm  en de slagroom erbij  en verwarm die 6 minuten mee. Doe dan de klont boter in de soep en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak met zout en peper en veel verse dille.

Serveer in grote kommen, eventueel met een partje citroen erbij.

 

Dit is een recept van Yvette van Boven en stond in Libelle 21-2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten