Finse zalmsoep
Bereiden: ca 35 minuten
Ca 356 kcal p.p. (bij 6 personen)
·
3 olijfolie
·
1 prei, in ringen
·
750 ml visbouillon
·
laurierblad
·
400 g aardappelen, geschild en in blokjes
·
400 g zalmfilet, zonder vel, in blokjes
·
200 ml slagroom
·
1 el boter
·
Zeezout en zwarte peper uit de molen
·
1 bosje dille, zeker 25 g, gehakt
·
1 citroen in parten
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de prei 8
minuten tot de ringen zacht zijn. Voeg de bouillon eb de laurier toe en breng
aan de kook. Zet het vuur dan lager en voeg de aardappelblokjes toe. Laat alles
met de deksel erop ca 15 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Prak ze
met de achterkant van een lepel een beetje stuk. Doe de zalm en de slagroom erbij en verwarm die 6 minuten mee. Doe dan de
klont boter in de soep en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak met
zout en peper en veel verse dille.
Serveer in grote kommen, eventueel met een partje citroen
erbij.
Dit is een recept van Yvette van Boven en stond in Libelle 21-2014.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten